Little Boracay Beach Resort, Sta. Maria, Davao Del Sur

Филипинците обичат да си кръщават плажовете с гръмки имена, които често нямат грам покритие с действителността. Такъв е горе долу случая и с Little Boracay  Beach Resort, намиращ се в района на градчето Santa Maria, Davao Del Sur.

Гледан на снимка  плажа на Little Boracay  Beach Resort създава усещането за едно прекрасно място, ноооо..... за съжаление мястото е по-скоро ужасно, поне  според мнението на две лутащи се бели маймуни в търсене на тропически райски местенца, където да разпънат своята палатка.
Е, хайде да не бъда съвсем черноглед, ще започна с малко снимки  от Little Boracay Beach Resort, които го представят в добра светлина:


Гледан от към морето Little Boracay  Beach Resort изглежда наистина добре. 
Широка плажна ивица, дълга линия от хубави кокосови палми и симпатични Open и Close Cottages
Като погледне цените в ресорта човек също остава приятно изненадан. Ето ги:
Ето и как изглеждат отвън  тукашните Cottages.
Cone Type Cottages


Square Cottages 

Bunker Cottages and  Double Rooms – доста мизерни са вътре.
Втората линия на рисорта зад линията на различните котиджи изглежда ето така:

Големия куп зад умивалника на снимката където е човека познайте какво е?
Около 3 камиона вмирисан боклук от най различно естество!!! Никаква признаци това да смушава някого от персонала и изгледи скоро да предприемат действия да бъде изнесен.
Ето и санитарните възли, които вътре са доста мизерни, може би най-мизерните на които сме попадали до момента на Филипините.
Иначе на снимка втората линия в близост до входа на рисорта изглежда прилично.

Втората нощ ни заваля силен пороен дъжд. Зад ресорта е голям склон и водата от този склон  просто залива втората му линия и на места става ужасна кал. Естествено водата от пороя продължава устрема си към морето и се разделя на малки потоци които обаче издълбават по пътя си 30-40 сантиметрови корита. 
Залива където е разположен Little Boracay  Beach Resort е много плитък и при отлив практически не може да се влезе във водата  нормално дори до кръста поради многото камъни. Дъното е доста глинесто и се затъва. Водата е доста мътна близо до брега, а дори и доста навътре в морето, ама за това си има причини които ще спомена по нататък.  Подводен живот и корали не очаквайте да видите тук. 
Пясъка на плажа е много ситен, почти като брашно и полепва по тялото трайно. При прилив и дори малки вълни водата залива почти целия плаж. Доста се притеснихме от тоя факт едната вечер, когато замалко да се наложи да се евакуираме с палатката си, въпреки че беше разположена на най високото възможно място на първа линия.

Най-добре е да не се излиза от Little Boracay  Beach Resort, тъй като в околността гледките и миризмите не са много приятни.  Все пак ако бяла маймуна дошла да почива тук реши да излезе от Little Boracay  Beach Resort за да се поразходи, само след около 200 метра ще попадне в район населен с бедни филипивски семейства, голяма част от които рибари. Района в който живеят е невероятно мръсен и това оказва непосредствено въздействие върху морската вода при Little Boracay  Beach Resort. След като се разходихме в околностите около ресорта, после не посмях да вляза да се изкъпя в морето. Толкова бях потресен и депресиран от мръсотията, която видях в съседство с Little Boracay  Beach Resort.
Ето снимки от района, но на тях реалната мръсотия просто не се забелязва.





В този беден филипински район който реално си е едно гето има и един друг ресорт, раазположен срещу...... местните гробища. Казва се Splash Blue Beach Resort.
Доста е лъскав и стои малко странно на пръв поглед на  фона мизерията наоколо.
Зарадвани при вида му се намъкнахме вътре да хапнем и пийнем нещо.
Тая бяла маймуна на снимката отдолу обаче още не знае къде е попаднала и затова е така радостна:)

Ха, ха.... ето  го плажа пред този Beach Resort. Това е най-визерния праж който съм виждал през живота си. Мизерия.

Всъщност Splash Blue Beach Resort се оказа местния лъскав вертеп, пред който на излизане със закъснение видяхме наредени и чакащи местните проститутки.
Който все пак реши да посети Little Boracay  Beach Resort ето карти на района и маршрут на автобусите от Davao.

Като се слезе от автобуса в Santa Maria местните трайсиклисти за  около 5 километра до Little Boracay  Beach Resort обявяват цени от 150 песо, но се намират и такива които скланят на 100 песо, при реална цена 60 песо.
В заключение искам да кажа, че не препоръчвам на никой прехваления от местните филипинци Little Boracay  Beach Resort.
Според мен това е място което след като веднъж видиш, желаеш по скоро да напуснеш.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Всички статии в които съм описал пътешествието ни до Филипините подредени в хронологичен ред.

I. Идеята ни за пътешествие до Филипините и подготовката за осъществяването му. 
Ха, ха. Доста розово съм си представял нещата преди да тръгнем:)

II. Приключенията ни из Mindanao.

III. Приключенията ни из Palawan.

IV. Обобщителна информация за приключенията ни из Филипините.

Няма коментари:

Публикуване на коментар