Babu Santa Beach Resort

Южно от Dayang Beach Resort се намира  Babu Santa Beach Resort. Дели ги реално само една ограда, но плажа мужду тях не е заграден.
Babu Santa Beach Resort е доста специфично място за почивка. Няма никаква инфраструктура. Само десетина големи плажни беседки за пикник.
Рисорта разчита основно на туристи от Давао, докарвани тук на големи групи от чартърни корабчета с основна цел snorcheling в близката Coral Garden.

Тези корабчета акустират на плажа на Babu Santa срещу определена такса от порядъка на 300 песо, а клиентите им срещу допълнително заплащане наемат беседките под палмите на плажа и си организират кратки  2-5 часови пикници.

Това е основния бизнес на този ресорт и като че ли е с една идея  по-успешен от този на Dayang Beach Resort.
При желание срещу заплащане в Babu Santa Beach Resort няма проблем да се постави и палатка, но е просто безмислено поради много по-добрата алтернатива на съседния Dayang, или алтернативата просто да се опъне палатка на накой от пустите плажове по на юг в посока Liposutan.
Освен беседките за пикници на Babu Santa Beach Resort друга инфраструктура няма. Няколко филипинци редовно почистват хубавия плаж и около беседките, като почиствайки плажа хвърлят буклука за по-лесно в .....морето. Разчитат, че течението ще им свърши работата с «извозването» на  буклука и реално е така.



Южно от Babu Santa Beach Resort  се намира Liposutan Beach и прочутата Coral Garden, но за тях ще пиша по нататък. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Всички статии в които съм описал пътешествието ни до Филипините подредени в хронологичен ред.

I. Идеята ни за пътешествие до Филипините и подготовката за осъществяването му. 
Ха, ха. Доста розово съм си представял нещата преди да тръгнем:)

II. Приключенията ни из Mindanao.

III. Приключенията ни из Palawan.

IV. Обобщителна информация за приключенията ни из Филипините.

Няма коментари:

Публикуване на коментар